De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zoete aardbeiensandwich

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zoete aardbeiensandwich

Bereidingswijze

Kook de balsamicoazijn met de poedersuiker op laag vuur tot siroop.

Rooster het suikerbrood in de broodrooster.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met het vanillemerg, de gestampte muisjes en de rasp van de limoen stijf. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien, op enkele na, in plakjes. 

Bestrijk drie boterhammen met een laagje slagroom. Beleg twee sneetjes brood met aardbeien en leg ze op elkaar. Leg de laatste boterhammen met de slagroom naar beneden erop. Prik enkele hele aardbeien aan de cocktailprikkers en prik ze in twee tegenovergestelde hoeken van de sandwiches. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.

Pluk en snijd de basilicum in reepjes.

Leg de sandwiches op borden, lepel de balsamico-siroop erover en bestrooi met basilicum.

TIP: je kunt het suikerbrood natuurlijk ook roosteren in een grillpan 

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.