De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm uit de oven met oosterse salade

20 min kooktijd
Zalm uit de oven met oosterse salade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zalm uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Snijd de zalmfilets op de huidkant een paar keer in. Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat met de huidkant naar boven. Bestrooi met Chinees 5 kruidenpoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Besprenkel met een scheutje rijstolie en wrijf de zalm ermee in. Bak de zalmfilets in de oven in circa 12 minuten gaar.

Oosterse salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Maak de sugar snaps schoon en kook in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Verwarm een koekenpan en rooster de cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Schil en snijd de mango in repen.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes.
  • Snijd de koriander grof.
  • Meng in een grote kom de sugar snaps, cashewnoten, bosui, mango, rode peper, de koriander, taugé en de sesamolie.

Serveren

  • Verdeel de oosterse salade over borden en schenk de sojasaus eroverheen. Leg de zalm op de salade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker