De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

warm notentaartje met hangop

Maak indruk op je vrienden met dit warme notentaartje met hangop! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

300 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Warm notentaartje met hangop

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Hangop

Schenk de yoghurt in een gaasdoek of schone theedoek. Vouw de doek dicht en bind vast met een touwtje. Hang aan een rek in de koelkast en zet er een schaal onder om het vocht op te vangen. Als de koelkast geen rek heeft, leg de doek met yoghurt in een bolzeef met een schaal eronder en zet er een gewicht op. Laat de yoghurt minstens 5 uur uitlekken. Schraap de hangop van de doek over in een schaal, rasp er de schil van sinaasappel bij en spatel door elkaar. Bewaar in de koelkast.

Bosbessensaus

Breng de bosbessen met honing en sinaasappelsap aan de kook, druk de bessen stuk met een spatel en laat circa 5 minuten op laag vuur zachtjes koken. Voeg daarna de likeur toe.

Notentaartje

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster de hazelnoten, walnoten en pecannoten samen in een droge koekenpan tot ze geuren en licht kleuren. Hak ze fijn. Klop met een handmixer de amandelspijs met suiker, olijfolie en zeezout door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe en klop het beslag in 2-3 minuten luchtig. Spatel de bloem erdoor en meng tot een glad beslag. Schep de noten erbij en roer alles kort door elkaar.

’s Avonds afmaken

Notentaartjes afbakken

Vul met olijfolie ingevette bakvormpjes met het notenbeslag en bak de taartjes kort voor het serveren in 20 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid door de punt van een mes in het taartje te steken, deze moet er schoon uitkomen.

Presentatie gerecht

Snijd een puntje uit het taartje. Presenteer het taartje warm met een streep hangop en lepel daar de bosbessensaus in.

    Wijntip

    Droge mousserende rosé

    Je hoeft lang niet altijd zoet met zoet te combineren. Juist een wat droge mousserende wijn kan heerlijk zijn bij een zoet nagerecht. Het mag natuurlijk een Champagne zijn, maar een cremant of cava is ook niet te versmaden. Of kies een keer voor een mousserende rosé die er ook in prosecco variant is.
    Het voordeel van een rosé is dat er flink wat bosbessen en cassis, of in ieder geval rood en zwart fruit in zit. Dit zorgt voor een extra fruitige smaakdimensie.
    De bellen in de wijn maken het filmende (vettige) van een zoet gerecht heerlijk luchtig en krokant. Bewust of niet, dit is precies de reden waarom veel mensen oliebollen met bellenwijn ook zo lekker vinden!

    door Corria Houthuizen

    De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

    Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

     

     

    Miniatuurvoorbeeld

    Laat weten wat je van dit recept vindt

    Reacties op het recept

    0 reacties

    Ook lekker