Stap 1:
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed je bakblik met bakpapier. Mix in een grote kom het speltmeel, de kokosrasp, havermout, het bakpoeder, de kaneel, walnoten & stukken chocolade.
Stap 2:
Doe de bananen, melk, ahornsiroop, kokosolie en het vanille-extract in je blender en mix tot je een dik mengsel hebt. Roer beide mengsels door elkaar. Strooi de baking soda over het mengsel en sprenkel daaroverheen de appelciderazijn. Dit zal gaan bubbelen. Roer daarna de baking soda en appelciderazijn door het deeg. Schep in het bakblik en versier met extra walnoten.
Stap 3:
Zet het bananenbrood in het midden van je oven en bak in 40 minuten goudbruin of tot een satéprikker er droog uitkomt. Is het brood na 40 minuten nog nat, zet dan de temperatuur lager (165 °C) en bak nog 10 minuten extra.
Stap 4:
Laat het brood helemaal afkoelen en snijd dan in grote plakken.
Dit recept komt van Living the Green Life.
0 reacties