De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse tomatensoep met bulgur-ballen

Er gaat niets boven een hartverwarmende kom tomatensoep. Lekker, gezond en eenvoudig! Karsu deelt haar heerlijke recept voor de lekkerste tomatensoep met bulgur-ballen. 

40 min voorbereidingstijd
30 min wachttijd
Turkse tomatensoep

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"In het Turks wordt deze tomatensoep ook wel Eksi Asi genoemd. In plaats van balletjes gehakt gaan hier ballen van bulgur in. Net zo lekker!"

Bereidingswijze

Bulgur-ballen

  1. Kook de aardappelen in schil in circa 15/20 minuten gaar. Laat de aardappels even afkoelen. Verwijder de schil, doe in een kom van een vijzel en stamp fijn tot een elastische puree. 

  2. Wel de bulgur in warm water. Pel en snijd de ui grof.

  3. Doe de bulgur, ui, peperpuree, komijn, zout en bloem in een keukenmachine en meng tot een deeg. Doe het bulgur-mengsel in een kom en maak een deegbol. Maak je handen nat en rol kleine ballen van de bulgur. Verdeel over een met bloem bestrooide schaal. 

Turkse tomatensoep

  1. Schil de wortel en snijd in blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Snijd de aubergine en appel in blokjes. 

  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak hierin de wortel, ui, knoflook en rode peper voor circa 4 minuten. Voeg vervolgens de aubergine en appel toe en bak kort mee. Voeg daarna de tomatenpuree, tomaten in blokjes, gedroogde munt, pul biber, zwarte peper en zout toe en roer goed door. 

  3. Giet het kokend water in de pan en laat het geheel voor circa 15 minuten koken. Voeg dan de bulgur-ballen toe en kook nogmaals voor circa 15 minuten op laag vuur. Voeg daarna de granaatappelsiroop toe en meng door. Serveer de tomatensoep met bulgur-ballen in kommen.   

    Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Op enig moment moet de aardappelpuree bij het bulgurmengsel, dat is logisch. Alleen het staat niet in het recept 😉
Eveline Sandifort
02-09-2024
Hi!

Die moet in de laatste stap van de bulgurballen erbij.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
10-09-2024

Ook lekker