Bulgur-ballen
-
Kook de aardappelen in schil in circa 15/20 minuten gaar. Laat de aardappels even afkoelen. Verwijder de schil, doe in een kom van een vijzel en stamp fijn tot een elastische puree.
-
Wel de bulgur in warm water. Pel en snijd de ui grof.
-
Doe de bulgur, ui, peperpuree, komijn, zout en bloem in een keukenmachine en meng tot een deeg. Doe het bulgur-mengsel in een kom en maak een deegbol. Maak je handen nat en rol kleine ballen van de bulgur. Verdeel over een met bloem bestrooide schaal.
Turkse tomatensoep
-
Schil de wortel en snijd in blokjes. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Snijd de aubergine en appel in blokjes.
-
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak hierin de wortel, ui, knoflook en rode peper voor circa 4 minuten. Voeg vervolgens de aubergine en appel toe en bak kort mee. Voeg daarna de tomatenpuree, tomaten in blokjes, gedroogde munt, pul biber, zwarte peper en zout toe en roer goed door.
-
Giet het kokend water in de pan en laat het geheel voor circa 15 minuten koken. Voeg dan de bulgur-ballen toe en kook nogmaals voor circa 15 minuten op laag vuur. Voeg daarna de granaatappelsiroop toe en meng door. Serveer de tomatensoep met bulgur-ballen in kommen.
2 reacties
Die moet in de laatste stap van de bulgurballen erbij.
Groeten,
Team-24Kitchen