De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tropische gembercake

Snijd de citroenschil in ragfijne reepjes, hak de gember grof en blancheer de pistachepitten. Spoel ze koud, dep ze droog en hak ze fijn. Meng de citroenschil met de gember, sinaasappelschil, gembersiroop en de pistachepitten.

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Tropische gembercake

Bereidingswijze

Gember-citrusvulling
Snijd de citroenschil in ragfijne reepjes, hak de gember grof en blancheer de pistachepitten. Spoel ze koud, dep ze droog en hak ze fijn. Meng de citroenschil met de gember, sinaasappelschil, gembersiroop en de pistachepitten.

Cake
Roer de boter met de suiker luchtig en voeg een voor een de eieren toe. Voeg de bloem toe en meng tot een glad beslag. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet het cakeblik in en leg er een vel bakpapier in. Verdeel de helft van het cakebeslag over het cakeblik. Schep daarop de vulling en daarop weer een laag cakebeslag. Bak de cake in circa 1 uur en 15 minuten goudbruin en gaar.

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.