Tomaten hangop
Pel de knoflook en snijd de tomaten in parten. Pureer de knoflook, tomaten en basilicum in de blender en breng op smaak met peper. Schep de puree in een zeef en laat dit boven een pan in de koeling circa 30 minuten uitlekken. Druk met een lepel de tomatenpuree goed uit boven de pan. Meng 3 eetlepels van de puree door de yoghurt.
Gebakken tomaten met gamba’s
Snijd de tomaten in partjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de tomaten op middelhoog vuur. Snijd de schil van de sinaasappels snijd de partjes van de sinaasappel tussen de vliesjes uit. Knijp de uitgesneden sinaasappel goed uit. Pluk de frisee en breng de frisee op smaak met zout, peper, sinaasappelsap en olie. Maak de gamba’s schoon en verwijder het darmkanaal. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak de gamba’s circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak de gamba’s nog circa 2 minuten tot ze gaar zijn. Serveer de gamba’s op de salade en schep er een ruime lepel tomaten hangop op.
Pel de knoflook en snijd de tomaten in parten. Pureer de knoflook, tomaten en basilicum in de blender en breng op smaak met peper. Schep de puree in een zeef en laat dit boven een pan in de koeling circa 30 minuten uitlekken. Druk met een lepel de tomatenpuree goed uit boven de pan.
0 reacties