De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

theekoekjes

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Theekoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed de boter met suiker en het halve ei, voeg bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Snijd de plak in rechthoeken van 6 x 4 centimeter. Snijd 2 hoekjes van de bovenkant van de plak, zodat er een soort theezakje ontstaat. Prik met een glad spuitmondje een gaatje aan de bovenkant. Zodat daar het touwtje door kan.
Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de jam met het water. Doop de koekjes voor een derde in de jam, druk in de hagelslag en rijg de touwtjes erdoor.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker