Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Kneed de boter met suiker en het halve ei, voeg bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Snijd de plak in rechthoeken van 6 x 4 centimeter. Snijd 2 hoekjes van de bovenkant van de plak, zodat er een soort theezakje ontstaat. Prik met een glad spuitmondje een gaatje aan de bovenkant. Zodat daar het touwtje door kan.
Leg de deegplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de jam met het water. Doop de koekjes voor een derde in de jam, druk in de hagelslag en rijg de touwtjes erdoor.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
theekoekjes
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties