De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

sweet sushi

45 min kooktijd
Sweet sushi

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Zoete rijst
Kook de sushirijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de limoen en pers het sap uit over de rijst. Schenk de gembersiroop over de rijst. Laat de rijst afkoelen.

Roomkaas
Rasp de schil van de limoen. Meng de roomkaas met de poedersuiker en de limoenrasp.

Marsepein
Verdeel de marsepein in tweeën. Kleur voor de zoete nori de ene helft van de marsepein groen met de tarwegraspoeder en de andere helft van de marsepein bruin met de cacaopoeder.

Vulling
Snijd de banaan in lange repen. Snijd de aardbeien, kiwi, mango en marshmallows in stukjes.

Rol de marsepein uit tot een vierkant. Verdeel de rijst over de marsepein en smeer daar een laagje roomkaas op. Verdeel de vruchten en de marshmallow erover. Pluk de munt en leg enkele blaadjes op het fruit. Bestrooi met zwart sesamzaad. Rol de sushi met behulp van een sushimatje strak op en verpak in plasticfolie. Herhaal dit tot de rijst of de marsepein op is. Verwijder het plasticfolie en snijd in stukjes.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker