Zoetzure komkommer
Verwarm het water in een pan en los hierin de suiker op. Voeg de azijn toe. Snij de peper doormidden, haal de kern eruit en snij de peper in fijne reepjes. Voeg de peper toe aan de vloeistof. Was nu de komkommers, snij deze overlangs door en verwijder de binnenkant. Snij de komkommer nu schuin in kleine plakjes en voeg deze bij het zoetzuur en laat dit een nacht trekken.
Bao
Doe in een ruime kom het bapaomeel, de gist, de suiker en het water en kneed dit tot een glad deeg. Maak nu kleine bolletjes van het deeg van ongeveer 50 gram. Dek de deegballetjes af en laat in ongeveer een uur rijzen op een warme plek. Zet ondertussen een stoompan op het vuur en zodra de bapao’s zijn gerezen worden ze in 10 minuten gaar gestoomd.
Pulled duck
Verwarm een oven voor op 200 graden. Snij de eendenborstfilet kruislings in en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter nu in een hete koekenpan en bak hierin de eendenborstfilet tot goudbruin. Plaats de eendenborstfilet in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Gaar de eendenborstfilet in circa 40 minuten in de oven. Laat afkoelen. Trek nu met twee vorken het vlees van de gegaarde eendenborstfilet uit elkaar.
Hoisinsaus
Plet de teentjes knoflook en voeg dit met alle andere ingrediënten in een pan. Breng dit aan de kook en laat het voor 10 minuten doorkoken tot de saus stroperig is. Doe het in een schaaltjes of een weckpotje en laat afkoelen in de koelkast.
Serveren
Snij de bao doormidden en leg de pulled duck er bovenop. Spuit wat hoisinsaus erop en beleg het geheel met de zoetzure komkommer en wat fijngesneden wortel en bosui.
0 reacties