De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spitskoolsalade met geitenkaas

30 min kooktijd
Spitskoolsalade met geitenkaas

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Spitskoolsalade met geitenkaas

  • Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de spitskool in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de spitskool goed uitlekken.
  • Verwarm een kleine koekenpan en rooster de walnoten circa 4 minuten.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Pluk en snijd de dragon fijn.
  • Meng in een kom de spitskool, walnoten, cherrytomaten, dragon, rasp van de citroenschil en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verbrokkel de geitenkaas erover.

Croutons

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de boterhammen in kleine blokjes. Meng het brood in de ovenschaal met een scheut olie en een beetje zout en versgemalen peper. Rooster het brood circa 8 minuten in de oven. Schep het brood na 4 minuten om.

Mosterddressing

  • Meng in een kommetje de grove mosterd met de halvanaise.
  • Halveer de citroen en pers het sap uit boven het kommetje.

Serveren

  • Verdeel de salade over de borden en schep de dressing over de salade. Verdeel als laatst de croutons over de salades.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker