Verwarm de oven op 200 °C.
Breng het water, de melk, boter en het zout in een kookpan aan de kook.
Zeef de bloem en roer deze in een keer door het mengsel in de pan. Gebruik voor het roeren een houten lepel of een spatel. Laat de pan op laag vuur staan en blijf rustig roeren zodat de bloem goed wordt opgenomen en er een deegbal ontstaat. Laat de pan op laag vuur nog 5 minuten staan terwijl je rustig blijft roeren totdat het deeg gaar is.
Haal de pan van het vuur en doe het deeg nu in de kom van de mixer. Roer nu één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen. Als alle eieren erbij zitten, is het soezendeeg klaar. Spuit het deeg in hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de oventemperatuur terug naar 160 °C. Bak de soezen in circa 30 – 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de soezen volledig afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep de slagroom in een spuitzak. Maak een gaatje in de soesjes en spuit de slagroom erin.
Benieuwd naar andere recepten uit Rudolph's Bakery: Jonge Bakkers? Bekijk ze hier allemaal > BEKIJK
0 reacties