De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing

Pel de ui. Snijd de groente in stukken en breng in een pan met ruim water aan de kook. Scheur de laurierblaadjes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper en laat (afhankelijk van de grootte) de kalfstong in 6 tot 8 uur langzaam garen.

300 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing

Bereidingswijze

Pel de ui. Snijd de groente in stukken en breng in een pan met ruim water aan de kook. Scheur de laurierblaadjes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper en laat (afhankelijk van de grootte) de kalfstong in 6 tot 8 uur langzaam garen. Als het puntje van de tong te pellen is, is de kalfstong gaar. Laat de tong in zijn eigen kookvocht afkoelen en pel het vel van de tong. Snijd de tong in blokjes van circa 1,5 centimeter.

French Dressing
Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met een beetje zout, peper, witte wijnazijn en mosterd. Voeg daarna druppelsgewijs de olijfolie toe. Hak de peterselie fijn en voeg voor het serveren toe aan de dressing. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnituren
Pluk de kropsla en leg de sla op ijswater. Schil en snijd de bieten in brunoise. Kook de kwarteleitjes circa 1 minuut en spoel ze koud. Pel de eitjes en halveer ze. Verwarm een pan en rooster de notenmix in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren
Leg de kropsla en rucola in het midden van het bord. Verdeel de kalfstong, gesneden biet, kwarteleitjes en noten over het bord. Druppel hier de French dressing omheen.

Tip
Wil je de kalfstong zelf pekelen? Leg de tong dan 12 uur in koud en gezouten water in de koelkast. De juiste verhouding is hierbij 30 gram zout op 1 liter water. Voor het pekelen van een kalfstong heb je ongeveer 2 liter water nodig.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.