De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Salade met pit

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Salade met pit

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Pluk en hak de oregano fijn. Meng de olijfolie extra vierge met het sap van de citroen en de oregano en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd het flatbread in puntjes en meng de helft van de oregano-olie erdoor. Leg het flatbread op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 8 - 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn.

Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Pel en snijd de knoflook heel fijn. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Schil de rode bietjes en snijd ze met een dunschiller in dunne plakjes. Snijd de Crazy Pea af. Meng de peper met de knoflook, radijsjes, rode bieten, Crazy Pea en een scheut olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verdeel de salade over borden en steek het flatbread erin. Rasp de pecorino erover en besprenkel met oregano-olie.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.