De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode paprikarisotto

30 min (voor)bereidingstijd
Rode paprikarisotto

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Breng de groentebouillon aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak circa 4 minuten. Ris en hak de rozemarijn fijn. Voeg de risottorijst toe en bak de rijst in circa 4 minuten glazig. Voeg een lepel bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Voeg de rozemarijn toe. Schenk beetje bij beetje de resterende bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Roer op het laatst de boter door de risotto. Verdeel de risotto over borden rasp de pecorino erover.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker