De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto alla asparagi e tartufo (risotto met asperges en truffel)

30 min kooktijd
Risotto alla asparagi e tartufo (Risotto met asperges en truffel)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Krokante pancetta
Verwarm de oven voor op 140 ºC.
Verdeel de plakjes pancetta over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de pancetta in de oven in circa 45 minuten krokant.

Risotto met asperges en truffel
Pel en snipper de sjalotten. Verhit de olie en de boter in een pan en fruit de sjalotten circa 2 minuten. Voeg de risottorijst toe, bak kort mee en blus af met de witte wijn. Roer goed door tot de korrel glazig is. Schenk de bouillon erbij en laat circa 18 minuten op laag vuur koken. Roer om de 4 minuten goed over de bodem van de pan om aanbakken te voorkomen. Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in stukjes van circa 2 centimeter. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de asperges in circa 3 minuten gaar. Snijd de peper fijn en voeg toe aan de gebakken asperges. Zet het vuur uit. Voeg eventueel een scheutje bouillon toe. Halveer de cherrytomaten. Als de bouillon bijna helemaal is opgenomen door de risottorijst, voeg dan de Parmezaanse kaas, roombrie, asperges, truffelpasta en de cherrytomaten toe. Roer voorzichtig door.

Serveren
Serveer de risotto in een diep bord en leg er een plakje pancetta op. Garneer met versgemalen zwarte peper, peterselie en Parmezaanse kaas.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker