De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijstevlaai

Rudolph deelt zijn recept voor een heerlijk klassieke Limburgse rijstevlaai. Bak je mee?

25 min voorbereidingstijd
135 min (voor)bereidingstijd
Rijstevlaai

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Rudolph deelt zijn recept voor een heerlijk klassieke Limburgse rijstevlaai. Bak je mee?

Bereidingswijze

Rijstvulling

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Doe de melk, vanillemerg en het stokje en de rijst in een pannetje en kook deze gaar totdat de melk niet meer waterig is. Haal het vanillestokje eruit. Laat de rijst eerst buiten en daarna in in de koelkast afkoelen. Voeg de eieren en de suiker toe aan de afgekoelde rijst en roer goed door.

Vlaaideeg
Meng in een kom de bloem, boter, gist, melk en de suiker. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Voeg het zout toe en kneed nog even goed door. Laat het deeg circa 20 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Opbouw vlaai
Verwarm de oven voor op 260 °C. Vet de vlaaivorm in. Rol het vlaaideeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Bekleed de vlaaivorm met het deeg. Schenk de rijstvulling op het deeg, tot een halve cm onder de rand. Bak de vlaai circa 5 minuten en verlaag dan de oventemperatuur naar 220 °C. Bak nog circa 20 minuten. Laat de vlaai afkoelen en haal uit de vorm.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

3 reacties

In jouw recept voor tijstevlaai bak je die in 25 min ,maar de Limburgse bakker in het filmpje van de bakfiets praat over 45 min in de oven ,waar zit dat verschil in? is mijn vraag groetjes Yvonne Boogaart
Yvonne Boogaart
25-02-2024
Welke oven is hier gebruikt?
Renate Dashorst
10-05-2024
Je zie geen een recept van de andere bakkers.
De recepten staan er wel,maar Rudolf doe of hij ze gebakken heeft, en de recepten kloppen niet wat hoeveelheid en tijd van bakken ,was bij de bakker van de rijstevlaai heel anders.
Ton Polderman
10-08-2024

Ook lekker