De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijkelijke baklava

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de gedroogde abrikozen, vijgen en dadels in stukjes. Maal de pistache en de walnoten in de keukenmachine fijn. Smelt de boter.

45 min kooktijd
Rijkelijke baklava

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de gedroogde abrikozen, vijgen en dadels in stukjes. Maal de pistache en de walnoten in de keukenmachine fijn. Smelt de boter.
Beleg de ingevette ovenschaal met 15 lagen filodeeg, bestrijk elke laag met gesmolten boter. Bestrooi met de abrikozen, vijgen, dadels, pistache en walnoten en leg hierop weer 15 lagen met boter bestreken filodeeg.
Snijd de baklava in de bakvorm in vierkantjes en besprenkel met ruim boter.
Bak de baklava circa 35 minuten in de oven.
Kook een siroop van suiker met water. Giet de suikersiroop over de gebakken baklava en laat afkoelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker