De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ricciarelli

260 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Ricciarelli

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Maal de amandelen in het bakje van de staafmixer tot poeder. Halveer de citroen. Klop de eiwitten met een beetje citroensap tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en het amandelpoeder erdoor. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Rasp de schil van de sinaasappel. Spatel het vanillemerg samen met de sinaasappelrasp en het amandelextract door het deeg. Laat het deeg minstens 4 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 ÂșC. Knip het ouwel in 25 stukjes van 7x4 centimeter. Verdeel de stukjes ouwel over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep beslag op een lepel. Maak een vinger nat, stip het beslag ermee aan en leg op een velletje ouwel. Herhaal dit tot het beslag en de ouwel op zijn en bestuif met poedersuiker. Bak de ricciarelli in circa 18 minuten krokant en gaar.

Tip: de koekjes zijn na een dag nog lekkerder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker