Pompoensaus
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Pof de pompoen in zijn geheel op een stuk aluminiumfolie in circa 35 minuten gaar.
- Laat de pompoen iets afkoelen, snijd hem doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schep het pompoenvlees van de schil af.
- Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook.
- Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder en kaneel.
- Snijd de prei in dunne ringetjes. Pluk blaadjes marjolein en halveer de kerstomaatjes.
- Voeg de prei, marjolein en tomatenpuree toe en fruit nog circa 3 minuten.
- Voeg de tomaatjes toe en blus het geheel af met de rode wijn.
- Voeg de pompoen en de passata toe en laat het geheel circa 15 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Bechamelsaus
- Smelt de boter in een steelpannetje.
- Voeg in één keer de bloem toe en roer tot een deegballetje. Gaar de bloem circa 1 minuut.
- Voeg de melk in delen toe en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
- Laat de bechamelsaus circa 5 minuten doorkoken. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Pompoenlasagne
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schep een laagje pompoensaus op de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel een laagje lasagnebladen over de saus.
- Verdeel een laagje bechamelsaus over de lasagnebladen.
- Brokkel een halve bol mozzarella over de saus.
- Herhaal de stappen tot de ovenschaal gevuld is.
- Brokkel of snijd de resterende mozzarella in kleine stukjes en verdeel deze over de schaal. Rasp tot slot de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen erover.
- Bak de lasagne in circa 20-30 minuten gaar. Laat de lasagne na het bakken nog circa 10 minuten staan. Scheur de blaadjes verse basilicum en garneer de lasagne hiermee.
0 reacties