De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Platte hazelnootspijstaart

35 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Platte hazelnootspijstaart

Bereidingswijze

Hazelnootnougatine
Verwarm de oven op 180 ºC. Klop het eiwit los. Meng de hazelnoten door het eiwit en de suiker. Bak de hazelnoten in circa 15 minuten krokant. Laat ze afkoelen en hak grof.

Sloffendeeg
Maak een kuiltje in de bloem. Strooi de bakpoeder over de bloem. Meng in het kuiltje de boter, basterdsuiker, ei en het zout met elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Hazelnootspijs
Maal in de keukenmachine de hazelnoten met de suiker en het eiwit tot spijs.

Rol het sloffendeeg uit, vet de kartelvorm in en bekleed met het deeg. Verdeel het spijs over de bodem. Bak de bodem in circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 ºC goudbruin en gaar. Laat de bodem afkoelen.

Zwitserse room
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Giet de banketbakkersroom op een plaatje, dek af met een vel plasticfolie en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf, spatel door de banketbakkersroom en schep in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit de Zwitserse room in spiraalvorm op de taartbodem.

Serveren
Verdeel de hazelnootnougatine over de Zwitserse room. Bestrooi de taart met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.