Pittige Turkse baharat
Rooster de peperkorrels, komijnzaadjes, korianderzaad en chilivlokken apart van elkaar 2 minuten in een droge koekenpan. Laat afkoelen. Breek het kaneelstokje in stukken. Doe de specerijen met de stukken kaneel, beide soorten paprikapoeder en nootmuskaat in de kom van het hakmolentje en maal fijn.
Pittige kippenvleugels
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bestrijk de kippenvleugels licht met olijfolie en bestrooi ze dan royaal met de pittige baharat en wat zout, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Halveer de tomaten in de lengte. Verwarm de grillpan goed voor. Bestrijk de snijvlakken van de tomaten met olijfolie.
Gril in de grillpan mooie grillstreepjes op de tomaten en besprenkel een beetje met de pittige Turkse baharat zodra ze uit de pan komen.
Turkse rijst
Maak intussen de rijst. Breng bouillon aan de kook. Was de basmatirijst tot het water helder is en laat de rijst uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak de vogeltongetjespasta goudbruin.
Voeg de rijst toe en overgiet met kokend bouillon tot de rijst en de vogeltongetjes pasta net onder staan. Voeg wat zout toe en laat op laag vuur circa 7 minuten garen. Zet het vuur uit en laat met de deksel op de pan even staan.
Serveren
Serveer de kippenvleugels met de Turkse rijst, de gegrilde tomaten en de Turkse yoghurt.
TIP
Bewaar overgebleven baharat in een afgesloten pot.
0 reacties