De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pittige roerbakschotel

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pittige roerbakschotel

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel snipper de ui. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in kleine stukjes. Schil en snijd de gember fijn.

Snijd de kip in stukjes. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de kip in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi de kip met een beetje zout en versgemalen peper en haal de kip uit de wok. Maak de wok schoon met keukenpapier en verhit er opnieuw een scheut olie in.

Roerbak de cherrytomaatjes tot het velletje open knapt. Voeg de cashewnoten toe en roerbak circa 3 minuten mee. Voeg de ui, peper en gember toe en roer goed door. Knip de Crazy Pea af en voeg ze met de kip toe aan de wok en roerbak nog circa 4 minuten tot de Crazy Pea begint te slinken. Breng op smaak met een beetje zout.

Schil en snijd de mango van de pit af in partjes. Verdeel de rijst en de roerbakschotel over borden en steek de mango ertussen.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.