De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

perentaart met noten

90 min voorbereidingstijd
25 min kooktijd
Perentaart met noten

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, suiker, ei, een snufje zout en boter met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot je een soepel deeg hebt. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Vet de springvorm in. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lange lap. Snijd er een baan uit en bekleed daar de rand van de springvorm mee. Snijd uit de rest van het deeg de bodem en bekleed de bodem van de springvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.

Vulling
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de peren, snijd in partjes en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in blokjes en de abrikozen in stukjes. Meng samen met de suiker, walnoten en pistachenoten. Verdeel de vulling over de bodem en druk stevig aan.

Rol de rest van het deeg uit tot een dikte van circa 2 millimeter. Steek er een cirkel uit die op de bovenkant van de taart past en steek daar met de kleine steker rondjes uit. Leg de cirkel deeg op de bovenkant van de taart en strijk het overtollige deeg van de randen af. Bestrijk de bovenkant met het ei-roommengsel. Bak de taart in de oven in circa 1 uur goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.

Garneren
Verwarm de abrikozenjam met een scheutje water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Verwijder de springvorm en snijd de taart in punten.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker