De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

perencrumble

15 MIN
Perencrumble

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Blonde rum-karamel
Vet de ovenschaal in. Breng de slagroom aan de kook. Karamelliseer de suiker in gedeeltes en voeg voorzichtig de slagroom toe. Breng opnieuw aan de kook en roer tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter en de rum erdoor. Schenk de saus in de ovenschaal.

Peren-walnootvulling
Snijd de peren en de cake in blokjes. Hak de walnoten en meng alles door elkaar. Verdeel de vulling over de rum-karamelsaus.

Walnotencrumble
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de walnoten fijn. Meng de boter, suiker, bloem en de walnoten met elkaar en wrijf met beide handen door het mengsel tot er kruimels ontstaan. Verdeel de kruimels over de ovenschaal en bak de crumble in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.

Tip: serveer de Perencrumble met een bolletje vanille-ijs

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker