Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg aan de kook.
Splits de eieren en klop de eiwitten en een klein beetje suiker luchtig. Voeg de rest van de suiker toe en klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de eidooiers erdoor. Roer het bakpoeder en de bloem met een garde door elkaar. Roer de helft van de melk en de bloem dooi de eieren. Meng goed door en roer de overige bloem en melk erdoor.
Vet een taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem. Schenk het beslag in de vorm en bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart afkoelen en prik de taart in met satéprikkers. Meng de room, koffiemelk en gecondenseerde melk. Schenk de melk over de taart en verdeel met een kwastje tot de melk helemaal opgenomen is.
Snijd vijgen, sinaasappels en mandarijnen in partjes en garneer de taart met het fruit en de munt.
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg aan de kook. Splits de eieren en klop de eiwitten en een klein beetje suiker luchtig. Voeg de rest van de suiker toe en klop de eiwitten tot stijve pieken.
0 reacties