De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pastasalade met kip, aardbeien, mozzarella en spinazie

Check deze koude pastasalade met kip, perfect voor zomerse dagen. Met dit simpele en snelle recept zet je in no-time een knaller van een maaltijd op tafel.

15 min (voor)bereidingstijd
Pastasalade met kip, aardbeien, mozzarella en spinazie

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze gezonde, koude pastasalade met kip maak je makkelijk thuis en zet je binnen een kwartier op tafel. Met aardbeien, mozzarella en spinazie tover je een feestelijke maaltijd op tafel, al zeg ik het zelf!"

Bekijk hier nog meer pastasalade recepten

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Snij de kippendijfilets in stukjes. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie en bak hierin de kippendijfilets gaar. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

  2. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en snij het vruchtvlees in stukjes. Voeg toe aan de kip. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in stukjes, voeg toe aan de kip en avocado.

  3. Halveer de mozzarellaballetjes en voeg ook toe aan de salade. Haal de basilicumblaadjes los van de steeltjes en meng met de olijfolie in een keukenmachine fijn. Voeg de balsamico azijn toe, samen met een snufje zout.

  4. Giet de pasta af, spoel af onder de koude kraan en voeg toe aan de salade, samen met de spinazie en rucola. Breng op smaak met de basilicumdressing.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker