- Breng alvast een pan met water en zout aan de kook voor de pasta.
Pasta koken:
- Kook de pasta gaar volgende de gebruiksaanwijzing. Roer af en toe door.
- Giet de pasta af en laat een beetje vocht in de pan zitten.
- Breng eventueel op smaak met zout en peper.
De stroganoffsaus:
- Pel en snipper de ui, pel de knoflook en hak grof.
- Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook in de pan.
- Voeg het gehakt toe en laat even rullen.
- Voeg de paprikapoeder toe en roer goed door.
- Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine blokjes.
- Halveer de tomaten verwijder de aanzet en snijd in kleine blokjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Voeg de champignons toe.
- Bak op hoog vuur zodat het vocht uit de champignons goed kan verdampen. Voeg dan de paprika en tomatenblokjes toe.
- Zet het vuur lager en laat de saus circa 15 minuten zachtjes koken.
- Roer de room erdoor, laat de saus niet meer koken.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de augurk in reepjes. Hak de bieslook fijn.
- Voeg de augurk en bieslook toe ter garnering.
0 reacties