De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta pesto met burrata

Dit gerecht is snel én makkelijk. Twee graadmeters waarom dit recept onverminderd populair is. Met dit supersimpele recept maak je zelfs je eigen basilicumpesto.

20 min voorbereidingstijd
10 min oventijd
Pasta Pesto met burrata

Een recept van

Bibi Loomans

Bibi Loomans

"Pasta pesto is een recept waar je eindeloos mee kan variëren. Het lekkerst is om zelf je pesto te maken. Dat is echt heel simpel! Mijn favoriete toppings zijn gepofte tomaten en burrata."

Bereidingswijze

Pasta pesto

  1. Verwarm de oven tot 200 graden °C.

  2. Prik met een mesje de tomaten in en leg ze in een ovenschaal.

  3. Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Pof de tomaten voor 10 minuten in de oven.

  4. Kook de spaghetti volgende de aanwijzingen op de verpakking al dente.

  5. Pel de knoflook. Rasp de Parmezaanse kaas.

  6. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. 

  7. Maal de pijnboompitten samen met de knoflook, basilicum en olijfolie fijn tot een basilicumpesto.

  8. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe aan de pesto, meng goed door en breng op smaak met peper en zout.

  9. Giet de spaghetti af maar bewaar zo'n 150 ml van het kookvocht.

  10. Meng de groene pesto samen met het kookvocht door de pasta.

  11. Verdeel de pasta pesto over diepe borden en serveer met de burrata. Breng eventueel nog extra op smaak met wat peper.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker