Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Breek de stelen van de artisjokken en leg apart. Snijd de punten van de artisjokbladeren. Snijd de artisjokken in plakken en de steel in fijne ringen. Leg de artisjok in een kom met water en knijp de citroen hierin uit. Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie en de boter in een pan en fruit de sjalot circa 3 minuten. Giet de artisjokken af, laat goed uitlekken en voeg toe aan de sjalot. Bak circa 5 minuten en blus af met de bouillon. Laat circa 10 minuten sudderen. Kook de pasta volgens de bereidingswijze van de verpakking. Snijd de mozzarella en de ham fijn. Voeg de ham en de room toe aan de artisjokken en roer goed door. Breng op smaak met versgemalen peper. Giet de pasta af en roer door de artisjokkensaus. Voeg de mozzarella en Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en een scheutje olijfolie. Garneer met de basilicum en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.
Een heerlijke pasta met artisjok, mozzarella en ham.
0 reacties