Pel de uien en snipper deze fijn. Snij de rode paprika’s in blokjes van 1,5 centimeter. Snij de kippendijen in grove stukken en zout alle kanten. Verhit nu in een ruime pan een goede bodem zonnebloemolie. Bak hierin de kippendijen aan alle kanten aan. Haal de kippendijen uit de olie en fruit in dezelfde pan de gesnipperde ui tot deze glazig is. Voeg de paprikapoeder toe en meng goed met de uien.
Doe de kippendijen nu weer terug in de pan, samen met de paprikablokjes en het water totdat de uien en paprika onder water staan. Laat dit ongeveer 30 minuten stoven. Voeg nu de crème fraîche toe, roer dit goed door en zet het vuur uit. Breng in een ruime pan water met zout naar smaak aan de kook. Meng ondertussen in een grote kom de volkorenmeel, de eieren, 100 ml water en zout naar smaak tot een glad beslag.
Leg het dikke beslag op een snijplank en snij dit met een schoon en nat mes in stukjes en schuif het meteen in het kokende water. Kook de noedels in 5 minuten gaar. Giet de noedels af en voeg aan de kip toe. Schep de kip met de noedels in een diepe schaal en garneer dit met reepjes rode paprika, peterselie en crème fraîche.
1 reactie