Jam
-
Pureer met de staafmixer de helft van de bessen, bramen en de ahornsiroop. Schep de puree in een kom en roer het chiazaad erdoor. Snijd de andere helft van de bramen en de bessen in stukjes. Roer door de puree en laat minstens 30 minuten opstijven in de koelkast. Voor de perfecte dikte is het beter om de jam een dag van tevoren te maken.
Crumpets
-
Vet de bakringen in.
-
Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Meng in een kom het meel, gist, bakpoeder, kaneel en het zout. Voeg de melk toe en roer tot een egaal beslag. Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag ongeveer 20 minuten rijzen op keukentemperatuur.
-
Smelt de boter in een koekenpan en voeg een scheutje olie toe. Zet de bakringen in de koekenpan. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de bakringen en laat de crumpets ongeveer 6 minuten rustig bakken op laag vuur.
-
Verwijder voorzichtig de bakringen en draai de crumpets om. Laat de bovenkant nog ongeveer 30 seconden bakken en haal ze uit de pan. Herhaal het bakken totdat het beslag op is.
-
Meng de roomkaas met het vanille-extract. Serveer de crumpets warm met boter, roomkaas of de jam.
0 reacties