Kabeljauw
- Snijd de helft van de citroen in plakken. (Bewaar de rest van de citroen).
- Breng een pan met water, de plakken citroen en een beetje zout tegen de kook aan.
- Gaar de kabeljauw circa 10 minuten in het vocht. (Laat het water niet koken).
- Haal de kabeljauw uit de pan en snijd de kabeljauw in kleine stukjes.
Onderwaterschotel
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
- Halveer de krieltjes.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de gezeefde tomaten en de krieltjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de saus circa 10 minuten koken.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de andijvie in reepjes. Kook de andijvie in circa 2 minuten beetgaar.
- Vet een ovenschaal in met olie.
- Giet de andijvie af en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de vis over de andijvie en schenk de tomatensaus met krieltjes erover. Eindig met de geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
Serveren
- Snijd de resterende citroen in partjes.
- Pluk en snijd de peterselie fijn.
- Verdeel de onderwaterschotel over borden. Bestrooi met de peterselie en serveer het partje citroen ernaast.
0 reacties