Parfait
Klop de room tot yoghurt dikte en zet hem in de koelkast.
Klop de eidooiers met 50 g suiker luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillestokje, vanillemerg en de resterende suiker aan de kook. Verwijder het vanillestokje en schenk de melk bij de eidooiers. Roer de compositie, op laag vuur, in 2 minuten gaar. Haal de pan van het vuur en klop de compositie met de mixer tot hij koud is. Spatel de room en de nougatinemix door de compositie en schenk het in een met plastic beklede cakevorm. Vries de vorm in.
Italiaans schuim
Breng water en suiker aan de kook en kook tot 121 ºC.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Schenk de kokende suikersiroop langzaam bij het eiwitschuim en klop met de mixer tot het schuim koud is. Schep het schuim in een spuitzak met een spuitmondje.
Verwarm de oven op 220 ºC.
Snijd de cake over de lengte in plakken. Beleg de bodem van een ovale vuurvaste schaal met plakken cake. Haal de parfait uit de vorm en zet hem op de cakebodem. Bekleed de parfait met de cake. Besprenkel de cake eventueel met rum of likeur. Spuit of spatel het eiwitschuim decoratief langs de randen. Bak de Omelet Sibérienne circa 5 minuten in de oven tot het eiwit geroosterd is. Garneer de taart met seizoensfruit.
0 reacties