De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Okonomiyaki met hamburger, spitskool, bacon en gember

Probeer eens deze bijzondere versie van de Japanse okonomiyaki: in de vorm van een heerlijke hamburger!

Direct naar recept
Okonomiyaki

Bereidingswijze

Dit gerecht maakte Joyce in aflevering 18 van The Chefs' Line Nederland.

Pel de uien en knoflook. Snij voor de burger de shiitakes, knoflook en uien fijn en bak mooi bruin in een scheutje olie. Snij de peterselie fijn en meng met het rundergehakt en dashipoeder. Voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed, vorm burgers en laat even rusten in de koelkast.

Meng voor de saus de worchestershiresaus, ketchup, oestersaus en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.

Was de aardappels en snij ze in frieten. Snij de kool. Meng de kool met kewpie mayonaise, zout en peper.

Burger bakken

Bak in een hete pan de burgers en besmeer tijdens het bakken licht met okonomiyakisaus. Beleg vlak voor het einde van de baktijd met de oude kaas en laat smelten.

Frieten, broodjes en eieren bakken

Verhit de olie tot 180°C. Frituur de frieten 6-8 minuten. Bestrooi met zout. Meng mayonaise en wasabi en serveer erbij in een schaaltje. Bak intussen de broodjes kort op de gesneden kant voor extra crunch. Bak ook het ei.

Serveren

Bouw de broodjes van onder naar boven op met de aangemaakte kool, burger met kaas, ei, extra okonomiyakisaus en een garnering van bonito, aonori, beni shoga. Leg de bonitavlokken bovenop zodat je ze kunt zien ‘dansen’. Serveer met de bovenkant broodje tegen de zijkant zodat alles goed zichtbaar is.

Vanaf 14 mei kijk je elke werkdag om 22:00 naar The Chefs’ Line Nederland! 24Kitchen brengt het feelgood kookprogramma uit Australië naar Nederland en laat thuiskoks het opnemen tegen de chefs’ line, ofwel de keukenbrigade van een gerenommeerd restaurant.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.