Kipfilet
- Verwarm de grillpan voor.
- Snijd de kipfilet in plakjes. Smeer de reepjes in met olijfolie. Gril de kipreepjes om en om gaar in circa 3 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Barbecuesaus
- Snijd de onder en bovenkant van de rode peper. Rol de peper tussen je handen om de zaadjes te verwijderen. Snijd de peper in stukjes.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de knoflook met de peper en het komijnpoeder circa 2 minuten. Voeg de balsamicoazijn en de tomatenketchup toe, breng aan de kook en laat de saus circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Nacho’s
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Rasp de cheddar.
- Verdeel de tortillachips over een ovenschaal en bestrooi met de cheddar. Bak de tortillachips in de oven circa 6 minuten tot de kaas gesmolten is.
Salade
- Verwijder de kontjes van de little gem. Snijd de little gem fijn.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
- Giet de zwarte bonen af en spoel schoon.
- Snijd de bosui fijn.
- Meng voor de salade de kip, little gem, paprika, zwarte bonen en bosui met elkaar.
Serveren
Verdeel de nacho’s over borden. Verdeel de salade over de nacho’s en lepel royaal de barbecuesaus eroverheen.
0 reacties