Croutons
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de korstjes
van de sneetjes brood. Snijd het brood in gelijkmatige blokjes van een halve
centimeter. Besprenkel de blokjes met de helft van de olijfolie naturel en meng
goed door elkaar. Bak de croutons in circa 7 minuten goudbruin in de oven.
Asperges
Snijd
de harde onderkant van de asperges en schil de asperges. Snijd de asperges in
schuine plakjes van 5 millimeter dik. Verhit de rest van de olijfolie naturel
in een pan en bak de asperges tot ze in 3-4 minuten beetgaar zijn.
Zeekraal
Haal
de harde stukjes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal 20 seconden in
ongezouten kokend water. Spoel met koud water af in een bolzeef en laat
uitlekken.
Roerei
Breek
de eieren in een sauteuse, voeg de olijfolie extra vierge toe en roer continue
met een spatel op laag vuur tot de eieren gestold, maar nog romig zijn. Roer er
de zure room door en breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen witte
peper. Snijd de bieslook fijn en roer erdoorheen.
Serveren
Vul het glas op volgorde laagjes sla, zeekraal,
roerei, Hollandse garnalen, asperges, croutons en nog een beetje zeekraal.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties