Stappenplan
-
Schil en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Pureer de aardappels met de aardappelpers en laat volledig afkoelen.
-
Snijd de boter in stukjes. Kneed de gepureerde aardappel met 30 g boter, bloem, het ei en een mespunt zout tot een glad deeg.
-
Bestuif het werkblad met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen. Maak van elke bol een langwerpige rol van circa 20x5 cm. Snijd elke rol met een mes in 8 gelijke stukken.
-
Rol ieder stuk uit tot een soepstengel van circa 25x1 cm. Snijd iedere soepstengel met een mes in 10 gelijke stukken.
-
Rol ieder stukje zachtjes met de muis van je hand tot ovalen stukjes deeg van circa 3-5 cm (Nudeln). Let op: druk niet te hard. De Nudeln moeten onder de muis van je hand rollen.
-
Kook de pasta in 2 delen in ruim kokend water in circa 10 minuten gaar. Maal ondertussen het maanzaad in het molentje. Giet de Nudeln af in een zeef of vergiet.
-
Verhit 30 g boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de Nudeln, het gemalen maanzaad, de suiker, vanillesuiker en rum toe en meng alles door elkaar met een spatel. Bestrooi de Mohnnudeln met poedersuiker.
0 reacties