De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

miljuschka's eton mess

Eton mess is een klassieker die niet kan missen tijdens kerst. Miljuschka deelt haar recept voor dit dessert.

20 min (voor)bereidingstijd
Kerst met Mil Miljuscha's eton mess

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Ik ben gek op dit makkelijke dessert. Met mijn recept voor eton mess steel je sowieso de show tijdens het kerstdiner.

Check hier nog meer van mijn makkelijke kerstrecepten 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Verwijder de schil van de clementines, verwijder de witte vliezen en verdeel in partjes. Verwarm de partjes met de Cointreau en suiker in een pan op middelhoog vuur. Laat 5 minuten verwarmen tot de suiker is opgelost. Laat daarna afkoelen. 

  2. Klop de mascarpone los met 100 ml van de slagroom in een grote mengkom. Voeg de rest van de slagroom toe en klop tot zachte pieken.  

  3. Breek de meringues in stukjes en voeg toe aan de kom met slagroom. Voeg de clementinepartjes toe en spatel alles voorzichtig door elkaar.  

  4. Haal de pitjes uit de granaatappel. Rasp de chocolade fijn. Schep de Eton mess in een trifleschaal. Verdeel voor het serveren de granaatappelpitjes en fijngeraspte chocolade over de schaal. 

    Deze eton mess kan je ook serveren in losse schaaltjes of glaasjes. 

Deze kerst helpt Miljuschka je een handje bij het kerstdiner! In de kersteditie van "Snel met Miljuschka" maakt Miljuschka de mooiste, lekkerste, snelste en makkelijkste kerstgerechten. Zodat jij inspiratie op kunt doen voor komende kerst.

Snel met MIljuschka Kerst

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker