Meringue
-
Doe 200 gram suiker met 50 ml water in een pannetje en breng aan de kook tot 120 °C.
-
Klop de eiwitten stijf in een kom van de keukenmachine. Voeg langzaam de overige suiker toe.
-
Giet al roerend de suikersiroop voorzichtig toe. Laat draaien tot het schuim koud is.
-
Schep het eiwitschuim in een zak. Spuit hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
-
Verwarm de oven voor op 100 °C.
-
Droog de meringues voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.
Vanillemascarpone
-
Schraap het merg uit de vanille en rasp de citroen.
-
Meng de mascarpone met de poedersuiker, vanille en citroen. Klop dit tot een lobbig mengsel.
-
Doe de vanillemascarpone in een spuitzak en spuit op de meringues.
Garnering
-
Snijd de kroontjes van de aardbeien, snijd de aardbeien door de helft. Verdeel dit over de mascarpone.
-
Hak de pistache en de munt fijn. Verdeel over de aardbeien.
0 reacties