Stap 1:
Verwarm de oven voor op 100 °C (hetelucht)
Stap 2:
Mix in een andere en vetvrije kom de eiwitten met het zout. Mix tot zacht schuim en voeg dan lepel voor lepel de kristalsuiker toe terwijl je blijft mixen. Klop nog 5 minuten door of totdat het eiwitschuim stijf is.
Stap 3:
Zeef de poedersuiker met de maïzena in een kom. Spatel deze droge gezeefde ingrediënten zo luchtig mogelijk door het eiwitschuim. Je kunt het schuim wit laten of verdelen in bakjes en eventueel kleurstof toevoegen.
Stap 4:
Vul je spuitzak met het eiwitschuim. Vul eventueel verschillende spuitzakken met verschillende kleuren en/of verschillende spuitmondjes.
Stap 5:
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit een druppeltje schuim en leg daar de cakepop-stokjes (of lolly-stokjes)in.
Stap 6:
Spuit dan een vorm naar keuze op het stokje. Voeg eventueel als decoratie nog sprinkels toe.
Stap 7:
Bak de meringue-lollies ongeveer voor 2 uur op 160 °C in de oven.
0 reacties