Deeg
Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor. Duw het deeg plat, verpak het in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
Vet een taartvorm in met boter. Bestuif het aanrecht en het deeg met bloem en rol het deeg uit. Bekleed de vorm met het deeg en prik de bodem in met een vork.
Mascarponevulling
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng het merg en de suiker door de mascarpone. Roer er een voor een de eieren en als laatste de bloem door.
Schenk de mascarponevulling tot net onder de rand op het deeg.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes. Zet de plakjes dakpansgewijs op de mascarponevulling en bestrooi ze met kaneelsuiker.
Bak de taart in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar en laat hem afkoelen.
Verwarm abrikozenjam met het water en bestrijk de bovenkant van de taart ermee.
Maak een kuiltje in het zelfrijzend bakmeel en meng daarin suiker, boter, ei, rasp van de citroen en zout. Meng beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel erdoor.
2 reacties
Verder heb ik de topping van kaneelsuiker vervangen door alleen kaneel en de jam helemaal weggelaten, omdat het anders te zoet voor ons zou worden.
De taart is prachtig gelukt en dit recept bewaar ik graag.
Manlief vond dit een van de allerbeste appeltaarten ooit.
Wat fijn om te horen dat de appeltaart zo goed gelukt is en in de smaak viel bij jullie! Slim hoe je het recept hebt aangepast met de mascarpone en topping.
Groeten,
Rosalie van 24Kitchen