De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Marshmallows

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Marshmallows

Bereidingswijze

Marshmallows
Klop het eiwit met 1 eetlepel suiker tot stijve pieken. Breng het bietensap met de rest van de suiker aan de kook. Voeg met een natte lepel de glucose toe en kook de siroop tot 121 ºC. Schenk voorzichtig de siroop erbij en blijf kloppen tot het schuim lauwwarm is. Week de gelatine in koud water. Verwarm de gelatine met aanhangend water in een pan tot de gelatine opgelost is. Schenk de gelatine bij het eiwitschuim en roer goed door. Vet een diepe schaal in met olie. Meng poedersuiker en maïzena met elkaar en bestuif de schaal ermee. Schenk het marshmallowmengsel in de schaal en zeef er een laagje van het poedermengsel over. Laat de marshmallows op kamertemperatuur circa 12 uur opstijven. Snijd de randen rondom los en haal de marshmallows uit de vorm. Bestuif nogmaals met het poedermengsel en snijd de marshmallows met een warm nat mes in blokjes. Hussel de blokjes door het poedermengsel en serveer ze in een schaal.

Chocomelk
Breng 400 ml melk aan de kook. Meng het cacaopoeder en de suiker met elkaar en roer aan met de resterende koude melk. Voeg toe aan de kokende melk en roer goed door. Snijd de chocolade fijn en roer door de chocolademelk. Schenk de chocolademelk in glazen of bekers. Snijd een marshmallow in blokjes en strooi over de chocolademelk. Bestrooi eventueel met stukjes chocolade. Maak spiesjes van marshmallows en muntblaadjes en serveer ze bij de chocolademelk.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.