De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke kipsaté met verstegen satésaus

De zomer is in aantocht en dat betekend dat de barbecues weer aan mogen. De hoogste tijd om dit makkelijke kipsaté recept te proberen. Tip: het is extra lekker met de satésaus van Verstegen

15 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
verstegen

Een recept van

De zomer is in aantocht en dat betekent dat de barbecues weer aan mogen. De hoogste tijd om dit makkelijke kipsatérecept te proberen. Tip: het is extra lekker met de satésaus van Verstegen

Bereidingswijze

Bereiding

  • Stook de barbeque op tot een temperatuur van 220°C. Week de bamboestokjes in water.

Marinade

  • Doe alles in een blender en mix tot een marinade.
  • Snijd de kip in repen en meng door de marinade. Laat circa 24 uur marineren.

Kipsaté

  • Rijg de kip aan de bamboestokjes. Bestrooi met een beetje zout. Snijd de gember in dunne plakjes en leg direct op de kolen. Grill de kip circa 5 minuten boven de hete houtskool.
  • Serveer de kipsate met de heerlijke satésaus van Verstegen

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker