De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linguine met worst

Deze pasta met broccoletti, chilivlokken, knoflook, witte wijn en pecorino is echt geweldig.

15 min (voor)bereidingstijd
Linguine met worst

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Dit gerecht bewijst dat je echt maar weinig nodig hebt om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. Dat je er ingrediënten in kleinere hoeveelheden kunt kopen, zoals hier één worst, is op zich al een goede reden om naar de markt te gaan. Doen!

Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en houd daarbij een grote kop van het zetmeelhoudende kookwater apart.

Maak intussen de broccoletti schoon en snijd de dikkere stengels in de lengte doormidden zodat ze extra zacht worden. Zet een grote koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op matig vuur. Knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en bak het rul met een houten lepel. Voeg zodra het vlees licht goudbruin is eerst de grof gehakte knoflook en vervolgens de ansjovis, chilivlokken, broccoletti en wijn toe. Laat de saus zachtjes inkoken tot de pasta klaar is.

Hussel de uitgelekte pasta door het vleesmengsel, rasp de pecorino erover en besprenkel met extra vergine olijfolie. Hussel de boel opnieuw door elkaar en maak de saus zo nodig extra smeuïg met een scheutje van het kookwater. Proef een hapje, voeg naar smaak peper en zout toe en ga meteen aan tafel.

Calorieën

Vet

Verz. Vet

Eiwit

Koolhyd.

Suiker

Zout

vezels

647 kcal

30,7 g

9,3 g

28,2 g

60,6 g

5,2 g

1,8 g

6,2 g

Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Deze zomer neemt Jamie Oliver ons mee naar het prachtige Italië in Jamie Cooks Italy! Het land is met de mooie landschappen, gezellige mensen en het geweldige eten het perfecte decor voor een foodtrip. Maar in Italië gaat het niet om topchefs en Michelin-sterren, het gaat om home-cooked familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie. Jamie Oliver en zijn vriend en mentor Gennaro Contaldo reizen het hele land af om de keukengeheimen van de mammas en nonnas van Italië te leren.

Wil jij ook leren koken als een echte Italiaan? Kijk dan vanaf 19 augustus elke zondag om 17:00 naar Jamie Cooks Italy, exclusief bij 24Kitchen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker