De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lamstajine met kweeperen en visballetjes in tomatensaus

Iets anders op tafel? Probeer deze lamstajine met kweeperen en visballetjes in tomatensaus!

120 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Lamstajine met kweeperen en visballetjes in tomatensaus

Een recept van

Bereidingswijze

Lamstajine met kweeperen

Pel en rasp de ui. Verhit een scheutje olie in een tajine en fruit de ui met het lamsvlees. Bak het vlees rondom bruin en breng op smaak met het zout, kurkuma, peper, gember, kaneel en de takjes koriander. Schenk er als laatste het water bij en laat 1 uur pruttelen. Schil de kweeperen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

Breng de kweeperen aan de kook met het kaneelstokje de suiker en het water. Kook zacht in circa 20 minuten. Giet de kweeperen voorzichtig af en leg ze bovenop het lamsvlees. Laat de kweepeer nog circa 10 minuten mee garen in de tajine.

Visballetjes in tomatensaus

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Schil de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Halveer de rode paprika, verwijder de zaadlijst snijd de paprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gesneden ingrediënten circa 2 minuten. Voeg het paprikapoeder en passata toe en laat circa 15 minuten koken. Kook de rijst half gaar en laat circa 20 minuten afkoelen. Snijd de vis in blokjes en draai tot gehakt in de keukenmachine. Pel en rasp de knoflook. Snijd de koriander fijn, houd een derde achter voor de presentatie.Voeg de knoflook, koriander, zout, peper, gember, paprikapoeder, cayennepeper en kurkuma toe aan de vis en kneed er de rijst doorheen. Maak balletjes ter grootte van een pingpongbal.

Leg de balletjes in de tomatensaus en laat ze circa 15 minuten garen. Draai ze halverwege even om. Serveer met resterende koriander en eventueel wat plakjes sinaasappel. 

Dit is een recept van Zahira Belqacemi

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker