De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Lamskoteletten met aardappelkorst

Schil de aardappelen en snijd of rasp deze in dunne reepjes. Klop het ei los. Bestrooi de koteletten met zout en peper. Haal de koteletten eerst door de bloem, dan door het eimengsel en vervolgens door de aardappelreepjes.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Lamskoteletten met aardappelkorst

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd of rasp deze in dunne reepjes. Klop het ei los. Bestrooi de koteletten met zout en peper. Haal de koteletten eerst door de bloem, dan door het eimengsel en vervolgens door de aardappelreepjes. Bak de koteletten op middelhoog vuur in een pan met olie en een klontje boter goudbruin en rosé.

Rode wijnsiroop
Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg de suiker toe en laat deze licht karamellisieren. Voeg de wijn toe en laat het inkoken tot een siroop.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.