Krokante eitjes
-
Kook 6 eieren voor circa 8 minuten. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer de eieren. Lepel voorzichtig de dooiers eruit en houd apart voor de vulling.
-
Kluts de overige 2 eieren los in diep bord. Meng in een ander diep bord de bloem met het knoflookpoeder. Strooi de panko in een ander diep bord. Paneer de gekookte gehalveerde eiwitten door ze eerst door de bloem, daarna door het ei, en als laatste door de panko te halen.
-
Verhit de olie in de frituurpan tot 170 °C. Frituur de eitjes in circa 2 à 3 minuten goudbruin en krokant. Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met een beetje zout.
Vulling
-
Verwijder de schil van de avocado, verwijder de pit en snijd in stukjes. Pureer de avocado, eidooiers, mayonaise, tabasco en limoensap tot een gladde crème. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
-
Schep de vulling in een spuitzak met een kartelmondje. Vul de gefrituurde eieren met de avocadovulling. Garneer de eitjes met een plakje cherrytomaat en een takje kervel of peterselie.
2 reacties
Dat is vervelend om te horen... Kan je uitleggen waardoor dat precies komt?
Groeten,
Team-24Kitchen