De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Koude meloensoep met garnalen

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Koude meloensoep met garnalen

Bereidingswijze

Halveer de meloen en schep met een lepel de pitjes eruit. Steek met de meloenboor bolletjes uit de meloen (ongeveer 5 per bord). Meng de bolletjes met een scheut olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.

Schraap met een lepel de rest van het vruchtvlees van de meloenschil en schep in een kom. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Voeg de peper, het sap van een sinaasappel en de Griekse yoghurt toe en pureer met de blender tot een gladde soep.

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan goudbruin. Pluk en snijd de basilicum in reepjes.

Schep de soep in borden. Verdeel de meloenbolletjes, Hollandse garnalen, pompoenpitten en de basilicum erover en garneer met een paar druppels olijfolie.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.