De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Korean fried chicken

Deze gefrituurde kip is ultiem knapperig! Dit Korean fried chicken recept laat zien hoe je kippendijen eerst marineert en dubbel frituurt voor een perfecte krokante bite en afmaakt met een zoete-pittige gochujangsaus. Ideaal als snack, bijgerecht of hoofdmaaltijd.

30 min. voorbereidingstijd
30 min. wachttijd
Direct naar recept
Korean Fried chicken

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Serveer de kip direct nadat je de saus hebt toegevoegd, zo blijft de buitenkant extra krokant. Je kunt er ook wat sesamzaadjes of fijngesneden lente-ui over strooien voor extra smaak en kleur!"

Bereidingswijze

Korean fried chicken

  1. Hak de knoflook en rasp de gember.  

  2. Meng de kip met knoflook, gember, zout, peper, sojasaus en karnemelk. Laat minimaal 30 minuten marineren. 

  3. Verwarm de olie tot 180 °C. 

  4. Haal de kip uit de marinade. Laat kort uitlekken in een zeef en dep droog.  

  5. Meng de maïzena en de bloem. Haal de kippendijen door het bloemmengsel. 

  6. Frituur de kipdijen 4-5 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.  

  7. Bak de kippendijen nog eens voor 2-3 minuten om het extra krokant te bakken. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en doe in een kom. 

     

Saus

  1. Hak de knoflook fijn.  

  2. Voeg alle ingrediënten voor de Korean fried chicken saus toe aan een steelpan. Meng kort door en breng aan de kook. 

  3. Giet de saus over de gefrituurde kip. Serveer direct zodat de kip krokant blijft. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.