Korean fried chicken
-
Hak de knoflook en rasp de gember.
-
Meng de kip met knoflook, gember, zout, peper, sojasaus en karnemelk. Laat minimaal 30 minuten marineren.
-
Verwarm de olie tot 180 °C.
-
Haal de kip uit de marinade. Laat kort uitlekken in een zeef en dep droog.
-
Meng de maïzena en de bloem. Haal de kippendijen door het bloemmengsel.
-
Frituur de kipdijen 4-5 minuten en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Bak de kippendijen nog eens voor 2-3 minuten om het extra krokant te bakken. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en doe in een kom.
Saus
-
Hak de knoflook fijn.
-
Voeg alle ingrediënten voor de Korean fried chicken saus toe aan een steelpan. Meng kort door en breng aan de kook.
-
Giet de saus over de gefrituurde kip. Serveer direct zodat de kip krokant blijft.
0 reacties